Mijn pech, ons onderzoek, uw hulp.
Immuuntherapie is het nieuwe wapen in de strijd tegen kanker en wordt inmiddels bij verschillende soorten kanker gebruikt. De resultaten zijn veelbelovend. De ontwikkelingen van immuuntherapie, onderzoeken en studies worden als eerste ingezet bij kankersoorten die niet reageren op bestaande behandelmethoden zoals chemotherapie en bestraling.
Melanoomkanker is zo’n soort kanker.
Melanoomkanker is in Nederland een groot en groeiend probleem van ons allen! Ons land heeft helaas het hoogste sterftecijfer van Europa (zie grafiek onder kopje Onderzoek). Dit is o.a. het gevolg van ons blanke huid type, overmatig zon, te vaak per jaar op vakantie naar verre oorden met steeds opnieuw weer blootstelling aan de zon.

Ik ben één van de pechvogels maar wat voor mij geldt is op heel veel andere lotgenoten van toepassing.
In 2012 werd bij mij een melanoom (moedervlekje) op mijn rug gevonden. Ik werd geopereerd en het leek afdoende. Twee jaar later waren er uitzaaiingen in mijn longen en op vele andere plekken. Stadium 4 gaf mij een levensverwachting van enkele maanden. Chemotherapie doet niets tegen uitgezaaid melanoomkanker.
Door prof. Blank van het AvL werd ik geselecteerd voor een nieuwe studie immuuntherapie. Meedoen aan deze studie was zeker niet zonder grote risico’s maar ik had geen keus. Na 5 zware maanden leek er resultaat te komen. De uitzaaiingen in mijn lijf werden kleiner! Mijn eigen immuunsysteem was de kanker aan het opruimen. Dat voelde als een wonder. Twee weken na het goede nieuws ging het erg slecht met mij en ontdekten we plotseling uitzaaiingen in mijn hersenen. Een zware hersenoperatie volgde waar één tumor ter grootte van een tennisbal werd verwijderd. Daarna volgden vele bestralingen van de overige hersentumoren. Vervolgens ben ik gestart met een nieuwe immuuntherapie waar ik 28 behandelingen van heb gehad. De immuuntherapie kreeg voorzichtig vat op de hersen uitzaaiingen op één na.
Op 3 mei 2017 onderging ik daarom weer een 10 uur durende hersenoperatie. Ten tijde van deze operatie zijn mijn man en ik begonnen met CarolaHelpt. Als je ernstig ziek bent is de timing van zo’n omvangrijke actie eigenlijk nooit goed maar we konden eenvoudig weg niet langer stil blijven zitten.
De MRI van de hersenen liet vervolgens in augustus 2017 een positief resultaat zien. De overige hersentumoren groeiden niet waardoor de immuunbehandelingen op ‘pauze’ werden gezet.
Toch was er in april 2018 weer een enorme terugval. Er zat een groot tumor in mijn keel met direct levensgevaar. Er wordt alles aan gedaan om dit onder controle te krijgen. Als je wilt weten hoe het sindsdien met mij gaat kun je boven aan de pagina naar mijn persoonlijke blog gaan.
Er is dus nog veel meer onderzoek nodig om immuuntherapie nog succesvoller te maken.
Immuuntherapie is het nieuwe wapen in de strijd tegen kanker en wordt inmiddels bij verschillende soorten kanker gebruikt. De resultaten zijn veelbelovend.
In het AvL wordt olv Prof. C.U. Blank onderzoek gedaan naar de reden waarom het immuunsysteem sterker is bij patiënten met melanoomkanker in een vroeg stadium dan bij patiënten in een vergevorderd stadium. Dit gaat bijdragen om immuunbehandelingen patiënt doelgericht te kunnen maken. Alle donaties die via CarolaHelpt worden gedaan komen direct ten gunste aan dit onderzoek. We hebben inmiddels al ruim € 100.000,- ingezameld.
DIT ONDERZOEK HELPT VOORAL DE VELE PATIËNTEN DIE NOG GAAN KOMEN.
Ik ben dan misschien het boegbeeld van deze actie maar honderden lotgenoten zijn gebaat bij dit onderzoek. Voor dit onderzoek wat in het AvL onder leiding van Prof. C. Blank wordt gedaan, is € 70.000 per jaar nodig. Het bedrag wat u doneert gaat rechtstreeks naar het project van Dr. Blank. Lees hieronder meer over dit onderzoek en doneer alsjeblieft.

Betaalmogelijkheden: